Binnenkort verschijnt zaaksysteem.nl met een nieuw uiterlijk

Het nieuwe gezicht van Zaaksysteem.nl

Waarom een nieuw gezicht?

Wij geloven dat zaaksysteem.nl toonaangevend is en moet blijven. Om die reden investeren wij samen met onze gebruikers in doorlopende verbetering van zaaksysteem.nl.

Ons ontwikkelteam heeft voor deze grote release hard gewerkt aan het herzien van twee belangrijke onderdelen van de applicatie: het dashboard en het zaakdossier. Dankzij dit werk is zaaksysteem.nl gebruiksvriendelijker, sneller en stabieler.

Een greep uit de veranderingen

Het technische fundament van het zaakdossier en het dashboard is compleet herschreven. Daarnaast hebben we de grafische vormgeving verbeterd voor meer gebruiksgemak.

Het ontwikkelteam heeft gekozen voor een overzichtelijk en licht ontwerp, gebaseerd op ‘Material design’, de ontwerprichtlijnen van Google. Deze richtlijnen zorgen ervoor dat alle functies in een logische structuur passen. Zo kunnen nieuwe én ervaren gebruikers gemakkelijker met de applicatie werken.

Menu naar links

01-menu

Het menu is verplaatst naar links boven. Je kunt het menu open en dichtklappen. Dit maakt het scherm een stuk overzichtelijker. In dit menu vind je onder meer de verwijzingen naar het dashboard, uitgebreid zoeken, de catalogus en andere functies.

Notificaties

02-notificaties

De notificaties zijn ook direct zichtbaar in het menu. Door op het icoontje te klikken, verschijnt een overzicht met alle notificaties.

Plusknop

03-plusknop-animated

De plusknop is van linksboven naar rechtsonder verplaatst. De knop is nu contextgevoelig.  Als je met je muis over de plusknop zweeft krijg je meteen een aantal acties te zien die je kan toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld een document toevoegen, een e-mail versturen, een nieuwe zaakregistratie starten, of een widget toevoegen aan je dashboard.

Widgets

widgets-2

We hebben een handige nieuwe functie toegevoegd: widgets. Widgets zijn onderdelen van het scherm waarvan je de inhoud zelf kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere zoekopdrachten aan je dashboard toevoegen. Dat geeft een stuk meer overzicht.

Synchroon opslaan

Het zaaksysteem slaat wijzigingen nu slimmer op, waardoor je minder vaak op het systeem hoeft te wachten. En als de internetverbinding een keer wat trager is, laat het systeem je verder werken terwijl op de achtergrond je werk wordt opgeslagen.