Zaaksysteem.nl en Exxellence Groep bundelen vanaf vandaag hun krachten en gaan verder als één organisatie. Met steun van investeerder Main Capital, is dit de eerste stap op weg naar een nr 1. positie in de (semi-) overheidsmarkt als het gaat om het aanbieden van zaakgerichte software en bijbehorende dienstverlening.Invulling van de strategische samenwerking met Exxellence Groep

De toenemende vraag naar functionaliteiten, de grote opgaven die er liggen en een relatief kleine markt vragen om een strategische visie voor de toekomst. Oprichters Peter Moen en Michiel Ootjers (Zaaksysteem.nl) zijn daarom de afgelopen periode hun zoektocht gestart naar een strategisch samenwerkingspartner. Het doel van de samenwerking is het aanbieden van een breder en beter aanbod van producten en diensten aan klanten, het beter op de kaart zetten van het zaakgericht werken en meer tegengewicht bieden aan grote partijen op de markt.

De combinatie van Zaaksysteem.nl en Exxellence maakt dit mogelijk. Samen bedienen de bedrijven nu al een groot deel van de Nederlandse gemeenten en (semi-) publieke organisaties. De bedrijven versterken elkaar voornamelijk functioneel. Zo levert Zaaksysteem.nl het open source zaaksysteem, aangevuld met taakspecifieke oplossingen vanuit Exxellence. Om in de toekomst nog meer toegevoegde waarde aan klanten te bieden in de vorm van een bredere oplossing, is het doel om samen te kijken naar verdere strategische combinaties met andere partijen binnen de overheidsmarkt.

Peter Moen en Michiel Ootjers (oprichters van Zaaksysteem.nl):Het blijkt dat onze visies voor de toekomst en de passie die daarbij komt kijken meer overeenkomsten dan verschillen hebben. Ook hebben we daarbij ontdekt dat we elkaar goed kunnen aanvullen wanneer wij onze softwareproducten, techniek en capaciteit combineren. Zaaksysteem.nl als open source zaaksysteem met een state-of-the-art infrastructuur, en Ellen Software (Exxellence) met moderne taakspecifieke applicaties voor daar waar meer dan generiek gewenst is. Wat ons betreft de perfecte combinatie om veel verschillende overheidsorganisaties te helpen in het (nog beter) realiseren van hun doelstellingen.”


Over Exxellence Groep

Exxellence Groep bestaat uit Exxellence en SMQ en is gevestigd in Hengelo. Exxellence Groep telt ruim 100 werknemers en heeft meer dan 120 klanten door heel Nederland, van gemeenten en waterschappen tot woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Naast software oplossingen (zaaksysteem en selfservice CRM) en slimme tools, voert de Exxellence Groep projecten uit op het gebied van WOZ, BAG en BRP door middel van consultancy, detachering en proces outsourcing. Ook ondersteunen zij overheden in de DSO transitie.


Over Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Doel is succesvolle partnerships op te bouwen met management teams en andere stakeholders, om op deze manier grotere softwaregroepen op te bouwen. Exxellence Groep was al onderdeel van de snel groeiende portefeuille van Main Capital.


Meer informatie

Voor vragen vanuit klanten:
zie berichtgeving op de Community over de informatiebijeenkomst

Voor vragen vanuit externen:
Peter Moen (Oprichter Zaaksysteem.nl)
+316 - 471 604 18
peter@zaaksysteem.nl

Persbericht Main Capital

Persbericht Zaaksysteem.nl gaat strategische samenwerking aan met Exxellence Groep
Download ↓